Supervisie en opleiding TA

Transactionele Analyse (TA)

Niets zo praktisch als een goede theorie

TA is een psychologisch model en een communicatieleer die in eenvoudige bewoordingen intermenselijke processen analyseert. TA geeft opties om te kunnen handelen, aanvullend op de opties die je vanuit ervaring en gewoonte al hebt. TA zet mensen in hun kracht. TA is een theorie die helpt om jezelf beter te begrijpen, en ook de dynamiek in je team en organisatie. Werken met TA betekent aansluiten bij wat goed gaat en doorontwikkelen. Werken met TA betekent ook scherp hebben wat werkelijk de kern van een kwestie, probleem of succes is.
TA heeft als centrale uitgangspunten:

  •  ieder mens is de moeite waard
  •  ieder mens kan veranderen
  •  ieder mens kan verantwoordelijkheid nemen voor zijn eigen leven.

Als je tot je door laat dringen wat deze uitgangspunten betekenen zie je hoe goed ze passen bij de ontwikkelingen die op dit moment gaande zijn in de wereld.

Bekende TA concepten zijn: Ouder-Volwassene-Kind, Script, dramadriehoek, strooks, grenzen in groepen, ‘group-imagoes’.

 

TA supervisie en TA opleiding

TA supervisie

Als je je voorbereidt op de internationale certificering CTA, kun je bij mij supervisie volgen. Die supervisie kan gaan over de manier waarop je TA toepast in je huidige werkpraktijk. De supervisie kan ook meer persoonlijke ontwikkelpunten raken. In de supervisie is TA steeds het gebruikte kader.

Als je een zogenaamde ‘sponsor’ zoekt omdat je een CTA contract wil tekenen ben je van harte welkom. Mijn specialisatie is Organisational. Graag begeleid ik je naar je CTA examen.

TA opleiding

Enkele malen per jaar verzorgt de TA academie een basiscursus transactionele analyse, 1-0-1. Kijk op de site www.ta-academie.nl voor de volgende gelegenheid.

 

 

supervisie en opleiding TA

 

Portfolio

 
Back to top