Over Marian

 

P1000484-2

Ik ben geboren in 1962, studeerde (middeleeuwse) geschiedenis, ben gelukkig getrouwd en heb drie studerende kinderen.

Na mijn afstuderen gaf ik enkele jaren geschiedenisles aan een school voor HAVO/VWO.
Daarna had ik een ambtelijke loopbaan, bij de (middelgrote) gemeente Venray en later bij een kleine gemeente in de buurt. Het feit dat die gemeenten enorm verschillend waren, maakte mij nieuwsgierig naar de cultuur, werkwijze, leiderschapsstijl, structuur en resultaten van andere gemeenten.

P1000486-2

In de rol van interim-manager en (beleids)adviseur werkte ik vervolgens zeven jaar bij TMOP. In die jaren raakte ik er steeds meer van doordrongen dat papier geduldig is, maar dat het succes van een organisatie – of dat nou een school, een gemeente, een zorginstelling of een rijksdienst is – uiteindelijk simpelweg afhangt van wat mensen doen of niet doen.
Omdat ik graag concreet en praktisch met individuen en teams wilde werken aan werkgerelateerde en persoonlijke ontwikkeling, volgde ik een opleiding Transactionele Analyse (TA) in organisaties.

P1000490-2

Van 2008 tot 2013 werkte ik als senior adviseur, trainer en coach bij BMC.

Vanuit de behoefte ook verantwoorde ondersteuning op ‘binnenkant niveau’ te bieden, en professionele interventies ‘onder de oppervlakte’ te kunnen doen, specialiseerde ik verder tot TA-supervisor en –opleider. Sinds 2012 ben ik internationaal gecertificeerd TA supervisor en –opleider voor het werkveld organisaties (een van de zes in Nederland).

Sinds 2013 ben ik zelfstandig gevestigd als (executive) coach.

Sinds 1 maart 2014 ben ik mede-eigenaar van de TA academie, waar ik TA opleidingen verzorg en trainingen aanbied aan organisaties en bedrijven via ‘TA in bedrijf’.

 
Back to top