Kwaliteit

Werken met mensen aan hun persoonlijke groei en professionele ontwikkeling is werken op een kwetsbaar terrein. Het is een terrein van (vaak onbewuste) aannames en vooronderstellingen, een terrein van patronen en gewoonten die gedurende jaren zijn gevormd, een terrein van (soms goed verstopte) gevoelens.
In dit werk ben ik als coach of trainer zelf mijn belangrijkste instrument. Wil ik werkelijk een toegevoegde waarde leveren aan de klant, dan is voortdurende aandacht voor mijn eigen groei en ‘sociale hygiëne’ een voorwaarde.

‘De coach kan de klant niet verder brengen dan hij zelf is’.

Door regelmatig mijn eigen ‘comfort zone’ op te rekken, bied ik de klant steeds het beste wat ik te bieden heb. Dat betekent dat ik me bijschool door middel van het bezoeken van congressen, het voorbereiden van publicaties, het doen van collegiale intervisie en het vragen van supervisie.

Daarnaast geef ik regelmatig zelf workshops op congressen. Ook dat is een manier om voortdurend de kwaliteit van mijn werk te toetsen en te verhogen. Eind november verzorg ik – samen met Willem de Vos – een workshop voor de jaarlijkse Europese coachings conferentie van het EMCC, die dit keer in Venetië plaats vindt. De titel is ‘Getting the coach and the coachee in the working mode’. Voor meer informatie klik hier.

Recente en geplande bijscholingen

 
Back to top